KOLONIK - ČIŠČENJE IN REVITALIZACIJA ČREVESA
 
Trebuh je center emocij in energije. Če se pretok v trebuhu ustavi, so nujno potrebne vaje, da pretok ponovno aktiviramo. Kadar fizične vaje (asane) niso dovolj, je potrebna vzpodbuda peristaltike v debelem črevesu.
Peristaltika je iz gladkih mišic, s katerimi zavestno ne upravljamo, zato so potrebni posredne vzpodbude peristaltike. 
Najlažji način aktivacije peristaltike je klistir ali kolonik z mlačno vodo.
Vpliv prehrane in prebave na počutje ter zdravje je raziskal dr. Bernard Jensen.
Povezavo med peristaltiko in psihološkimi stanji je raziskal W. Reich (Funkcija orgazma).
 
Klistir izvajamo sami in uporabimo irigator, ki je zložljiva vrečka s cevjo in nastavkom. Klistir je priročno vsakodnevno pomagalo.
Klistir priporočam v primerih:
* pred spanjem, če v celem dnevu ni bilo izločanja blata,
* vročine in slabosti,
* depresije in pesimizma,
* anksioznosti,
* seksualnih blokad,
* bolečin v križu,
* močne utrujenosti ali bolečin v ledvicah ...
Vrečko irigatorja napolnimo z dvema litroma mlačne vode in jo obesimo na obešalnik. Pod vrečko se udobno in sproščeno namestimo ter preko nastavka skozi anus spustimo vodo v črevo. Ko začutimo pritisk takoj vstanemo in se izpraznimo v straniščno školjko.
Ne priporočam zadrževanje vode v črevesju, ker s tem zatremo impulz peristaltike. Nekateri namreč mislijo, da se bo tako obloga iz sten črevesja odluščila.
Namen klistirja je vzpodbujanje peristaltike, ki potem sama opravi z morebitnimi oblogami. S klistirjem in kolonikom ne bomo uničili ali poškodovali naše naravne črevesne flore.
Namesto mlačne vode ne priporočam agresivnih tekočin (kava, zelišča ...) in tudi ne nastavkov preko tuša.
 
Kemična odvajala, antibiotiki, antidepresivi in protibolečinska pomagala pogubno vplivajo na delovanje peristaltike.
Klistir nima slabih stranskih učinkov in smo ga preizkusili tako, da smo ga izvajali vsakodnevno več let.
Klistir ne šibi peristaltike ali povzroča odvisnost. Ravno obratno! Na ta način se jača peristaltika in vzdržuje pretok energije.
 
Kolonik se izvaja z usposobljenim izvajalcem.
Medtem ko stranka udobno leži na masažni mizi, se mlačna voda iz posode, preko prostega pada, z regulacijo izvajalca pretaka v črevo in istočasno v napeljavo odtoka. Ča pri klistiranju pretočimo največ 2 litra vode, se pri koloniku pretoči več kot 100 litrov. Če si s klistiranjem aktiviramo le rektum in sigmoid, pri uspešnemu koloniku voda steče vse do slepiča. Med kolonikom poteka pomembna interakcija med stranko in izvajalcem s pomočjo katere se izpelje tudi emocionalni proces. Zaradi tega je pomembno, da stranka izvajalcu zaupa in da se oba pred izvajanjem kolonika seznanita in pogovorita. Kolonik ni odstranjevanje "zamaškov" iz črevesa. To lahko naredite s klistiranjem sami doma.
Kolonik je fina energijska terapija, namenjena osebam, ki že izvajajo osnovno higijeno: prehransko disciplino, post, asane, dihalne vaje ...

KOLONIK V SLOVENIJI PREGANJAJO
 
Zakonodaja v Sloveniji pred 20. leti je bila bolj demokratična kot danes. Ker je bil kolonik nova praksa čiščenja in ni bila razvrščena v klasifikacijo zdravilnih praks, je bila seveda dovoljena. Kar ni prepovedano, je v demokratični družbi dovoljeno.
Kolonik so čez par let uvrstili na seznam zdravilnih praks in izvajalci smo imeli redne sanitarne inšpekcijske preglede. Stranke pa dobre storitve.
Leta 2011 pa se je pomembnemu slovenskemu zdravniku zahotelo prepovedati to neškodljivo dejavnost, o kateri nima pojma, saj jo imenuje pregled.
Kolonik so izbrisali iz zdravilskih praks in napotili inšpektorje, da zatrejo delovanje teh nekaj entuziastov v Sloveniji. Kolonik zdaj ni razvrščen v zdravilne prakse, tako kot pred 20. leti, vendar je zdaj praktično prepovedan.
Kolonik je dovoljen po vsej EU in ponekod tudi financiran iz zdravstvenega zavarovanja.

Marjan Korez je bil prvi v Sloveniji, ki je leta 1997 pridobil izobrazbo in pričel z izvajanjem kolonika. 
Zaradi zgoraj opisanih razlogov vam trenutno lahko nudimo le nasvet, kako si pri težavah sami pomagate.
Svetovanje poteka ob izvedbi refleksne masaže na stopalih, ki traja 60 minut. Naročila termina 031 857790 (Marjan Korez).
 

 
 
 
   
 
Izdelava spletnih strani e.orbit   

čiščenje in izpiranje črevesja

Keywords: ključne besede:

kolon hidroterapija kolonik čiščenje črevesja izpiranje

Vstopna stran in predstavitev Živa Centra: alternativni center, BIO trgovina, Studio zdravja, Studio naravne lepote Biti ženska

kolonik, terapija, astrologija, regeneracija, rebirthing, orientalski ples, bio prehrana, alternativno zdravljenje